Шевченкове слово в початковій школі

2014-01-24

/Files/images/sh/IMG_5514.JPG

Тарас Шевченко!.. Це ім'я дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової літератури.

9 березня 2014 року виповнюється 200 років від дня народження Тараса Шевченка. Понад вікова товща часу не стала стіною між нами і поетом, він як світило духу людського віддаляється роками, але виростає і посилає все більше і більше променів у душі людські. Він завжди був і залишається зі своїм народом, рідною Україною, навічно оселився в серці кожного з нас.

Маємо національне свято - Шевченківські дні. Колектив вчителів-початківців нашої школи розробив і провів ряд заходів присвячених 200 річниці народження Кобзаря.

Так з 20 по 24 січня 2014 року був проведений тиждень "Шевченкове слово в початковій школі". Учні 1- 4 класів переглянули відеофільми "Життєвий і творчий шлях великого Кобзаря", "Шевченко - художник". Учні ознайомилися з усним журналом "Великий син великого народу". Під час дидактичної гри школярі охарактеризували Шевченка, як людину. Кожен учень початкової школи намалював малюнок до творів Кобзаря, а потім з них створили виставку малюнків. Із задоволенням діти розгадували кросворди, виконували цікаві завдання за творами поета, слухали пісні на вірші Т.Г.Шевченка у виконанні сучасних співаків, взяли участь у конкурсі декламаторів поезії. Тиждень вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка закінчився презентацією "Вінок Кобзареві".

Наші учні із задоволенням читають поезію Т.Г.Шевченка. Вчаться любити Україну, як її любив поет, милуються ї закохуються в рідне українське слово, як це робив Тарас.

Вчителі-початківці нашої школи крокують в ногу з часом, працюють творчо, прищеплюючи своїм вихованцям любов до Шевченкової творчості, Шевченкової мудрості та невмирущого слова Кобзаря.

Кiлькiсть переглядiв: 152